Ontwikkeling-constructie-FE-wielen-zwenkwielen-Blickle

De vraag van de klant is onze motivatie!

Innovatie is onze business.

Het wiel opnieuw uitvinden: deze uitdaging gaan onze ingenieurs elke dag opnieuw aan. Daarbij is het ons doel om het beste wiel, het beste zwenkwiel voor elke toepassing van onze klanten te ontwikkelen. Daarbij zijn functionaliteit, efficiëntie, een lange levensduur en veiligheid van evenveel belang als design, ergonomie en duurzaamheid. Op die manier ontstaan innovatieve oplossingen die onze klanten unieke voordelen bieden. 


Met de modernste technologieën en methodes, zoals lineaire en niet-lineaire FEM-berekeningen, en in samenwerking met gerenommeerde instituten zetten onze ontwikkelaars nieuwe ideeën in beweging. Het beste voorbeeld is het polyurethaan loopvlak Besthane®, de nieuwe maatstaf voor rijcomfort en rolweerstand.

Of het nu gaat om volledig nieuwe productontwikkelingen of aanpassingen op basis van informatie van de klant – dankzij de synergie tussen constructie en matrijzenbouw kunnen innovaties snel in in serie geproduceerde producten worden geïntegreerd.  Het groot aandeel aan eigen componenten in onze productie in Rosenfeld maakt het bovendien mogelijk om speciale oplossingen zonder al te hoge kosten te kunnen realiseren, zelfs bij kleine aantallen.  Vaak zitten er maar een paar dagen tussen een aanvraag van de klant en een afgewerkt proef- of eindproduct. 
Dankzij de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan tijdens vele klantprojecten in de meest diverse branches zijn onze ingenieurs in staat om snel oplossingen te formuleren voor situaties die zich bij onze klanten voordoen.

Blickle – uw competente ontwikkelingspartner. Samen vinden we ook voor complexe mobiliteitsproblemen een oplossing.