Gevoelige goederen zacht transporteren

Nieuwe zachte rubber serie Blickle SoftMotion

ALES-POES

In veel verschillende sectoren wordt van wielen en rollen een bijzonder hoge ruisonderdrukking vereist – hetzij bij serveerwagens in de gastronomie of voor het transport van slaggevoelige componenten in de elektronicasector. De gevoelige goederen moeten niet alleen beschermd worden tegen stoten en schokken, maar ook het volume wil men zo laag mogelijk houden.

Speciaal voor deze vereisten heeft Blickle de nieuwe series POES en ALES ontwikkeld. Het dikke loopvlak met bijzondere aangepaste contour bestaat uit het hoogwaardige elastisch massief rubber Blickle SoftMotion.

Het materiaal in 55° Shore A onderscheidt zich door zijn hoge elasticiteit met tegelijkertijd geringe rolweerstand. Daardoor worden oneffenheden in combinatie met een bijzonder rustig rijcomfort betrouwbaar geabsorbeerd. In tegenstelling tot andere rubbercompounds laat het spoorvrije grijze loopvlak geen resten achter op de rijwegen.

Omdat de banden bij beide series vast op de velgen gevulkaniseerd zijn, zijn de wielen ook zeer goed geschikt voor dwarskrachten. Bij de serie POES bestaat de velg uit slagvast polyamide, bij de serie ALES uit gietaluminium.

Afhankelijk van de uitvoering ligt het draagvermogen van de wielen tussen 120 en 350 kilogram. De met duurzaam vet gesmeerde kogellagers in de wielas en in de draaikrans zorgen voor een betrouwbare en onder normale omstandigheden onderhoudsvrije toepassing.

U vindt de individuele productvarianten in onze Online catalogus