Leerlingen Blickle 2014

De toekomst verzekeren - Blickle begroet 16 nieuwe leerlingen

Op 1 september 2014 hebben 16 jonge scholieren samen met de firma Blickle Räder+Rollen hun eerste stappen in het beroepsleven gezet. Twee van hen volgen een handelsopleiding, zeven een commerciële opleiding, en zeven anderen volgen een opleiding op de Duale Hochschule.

Om eerst kennis te maken met de organisatie en de productieprocessen van de firma Blickle, startte de opleiding met een uitgebreide introductieweek. Hiertoe behoren een rondleiding doorheen het bedrijf en verschillende productscholingen. Het doel van de introductieweek is niet enkel een overzicht geven van het productieprogramma dat meer dan 30.000 wielen en zwenkwielen bevat, maar ook een antwoord geven op de vele vragen die de leerlingen zich stellen: waar is de kantine, of hoe werkt het werktijdmodel.

Bij Blickle in Rosenfeld zijn momenteel 48 jonge mensen in opleiding. Met ongeveer 10 procent is het aandeel leerlingen aanzienlijk hoger dan het gemiddelde. De firma leidt uitsluitend jongeren op voor werk in het eigen bedrijf en hecht enorm veel waarde aan de kwaliteit van de opleiding. Omdat met de gestage groei van het bedrijf ook het aantal leerlingen continu is toegenomen, werd de werkplaats voor leerlingen vorig jaar uitgebreid.