Resistance is futile!

Nieuwe wiel- en zwenkwielserie met geoptimaliseerde loopvlakgeometrie

Blickle heeft de wiel- en zwenkwielserie ALB ontwikkeld voor veeleisende toepassingen in het binnentransport. Deze serie overtuigt dankzij een dun, hoogwaardig loopvlak met geoptimaliseerde geometrie. De wielen en zwenkwielen zijn zodoende ook geschikt voor hogere snelheden en zijn met hun lage zwenkwiel- en zwenkweerstand eenvoudig te bedienen.

Aanzienlijk lagere zwenkwiel- en zwenkweerstand

De serie werd speciaal ontwikkeld voor het materiaaltransport binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in de automobielsector. Door hun hoge draagvermogen zijn de wielen in deze sector ideaal geschikt voor de toepassing op laadstraten. De oplossing van Blickle scoort ook goed bij de handmatige bediening, bijvoorbeeld bij transportbanden. In vergelijking met andere wielen met polyurethaan loopvlak ligt de rolweerstand tot maar liefst 40 procent lager, de zwenkweerstand tot maar liefst 60 procent. Ook zware lasten kunnen moeiteloos met de hand verplaatst en gezwenkt worden. Dat helpt om de processen in het binnentransport ergonomischer en efficiënter te maken.

De wielen in de serie zijn verkrijgbaar met een diameter tussen 100 en 250 millimeter. Het loopvlak bestaat uit het hoogwaardige reactiegegoten polyurethaanelastomeer Blickle Besthane®. Naast de hoge dynamische belastbaarheid biedt het materiaal nog voordelen: Het is zeer vloerbesparend, zeer slijtvast, geluidsarm en niet strepend. De wielkern/velg is vervaardigd van robuust gietaluminium en beschikt over twee ingeperste, met duurzaam vet gesmeerde kogellagers. Zodoende zijn de wielen ook op lange termijn betrouwbaar en onderhoudsvrij.

ALB Serie ook als zwenk- en bokwiel

De serie ALB wordt ook als zwenk- en bokwiel zowel in een middelzware als ook in een zware uitvoering aangeboden.

Bij de middelzware uitvoering zorgt het speciale Blickle-persprocedé van de krans voor een minimale speling bij gelijktijdig makkelijk draaien en zorgt zodoende voor een hoge levensduur. Deze variant is ook geschikt voor lasten van 200 tot 500 kilogram.

Bij de zware uitvoering is de behuizing vervaardigd van dikker geperst plaatstaal en extra versterkt. Dit zorgt voor een draagvermogen tot 900 kilogram per zwenk-/bokwiel.

Beide varianten zijn bovendien verkrijgbaar met uiteenlopende wielremmen of voetbescherming.