Nieuw op de markt: Niet-strepende en antistatische massief rubberen banden

Blickle brengt een niet-strepende wielvariant in antistatische uitvoering op de markt

Onze antistatische zwenkwielen en wielen worden in de meest uiteenlopende sectoren als belangrijke systeemcomponenten gebruikt. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de medische technologie, de elektriciteit- en halfgeleidersector, de automobielsector of ook ziekenhuizen. De zwenkwielen en wielen worden daar bij voorkeur in transportwagens gebruikt. Ze voorkomen elektrostatische ontladingen, die zowel door de wagen zelf maar ook door de transportgoederen ontstaan en de gevoelige goederen beschadigen of ook de gebruiker van de wagen kunnen verwonden.

Tot voor kort diende in deze toepassingsgebieden ermee rekening gehouden te worden dat op de markt uitsluitend zwarte banden in combinatie met "antistatisch" werden aangeboden. Deze leveren op veel vloeren echter ongewenste zwarte sporen op. Vooral in sectoren met hoge hygiëne-eisen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, brengen deze sporen hogere reinigingsinspanningen en bijgevolg ook kosten mee.

ALEV_140_Punkt vorne

Tot nu toe unieke combinatie

Blickle heeft nu voor zijn wielserie ALEV een antistatische variant ontwikkeld met spoorloos-grijze banden van elastisch massief rubber. De combinatie van deze beide eigenschappen zorgt bij rubberen wielen voor een echte innovatie. Met een hardheid van 65° Shore A en 10^7 ohmse weerstand in overeenstemming met de norm, veroorzaakt dit wiel geen loopsporen. De wielen beperken zodoende niet alleen de kans op verwondingen en beschadigingen, maar verbeteren tegelijkertijd ook de zuiverheid in hun toepassingsgebied.


All-in-one: rijcomfort, zuiverheid en bescherming!

Met al zijn positieve eigenschappen zoals trillingsdempend, uiterst vloerbesparend, een hoog draagvermogen, goed rijcomfort en ook bestand tegen veel agressieve stoffen, is dit wiel niet alleen geschikt voor gevoelige omgevingen, maar ook voor een breed toepassingsspectrum. De nieuwe wielvariant is verkrijgbaar in de diameters 100, 125, 160, 200 en 250 millimeter.

Het Blickle leveringsprogramma omvat naast deze nieuwe ontwikkeling ook een reeks verdere wielen en zwenkwielen in antistatische en ook elektrisch geleidende uitvoering. Op basis van de verschillende materialen van wielkernen en loopvlak en de daarmee verbonden eigenschappen, kan voor elk nieuw toepassingsgebied een passend wiel gevonden worden.

Bent u geïnteresseerd?

Bel ons op het onderstaande telefoonnummer of neem contact met ons op via e-mail.