Zilveren medaille verdedigd door EcoVadis

Blickle voor de derde keer onderscheiden door EcoVadis voor duurzaam ondernemen

Ondanks aanzienlijk strengere beoordelingscriteria heeft de wereldwijd actieve wielenfabrikant Blickle in 2023 opnieuw de zilveren medaille gekregen. Zilveren medaille van het internationale beoordelingsplatform EcoVadis.

Sinds de oprichting in 2007 is EcoVadis uitgegroeid tot 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen van bedrijven. Meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven maken deel uit van het internationale EcoVadis-netwerk. De duurzaamheidsranglijst onderzoekt productie- en toeleveringsketens op duurzaamheid. De beoordeling is gebaseerd op de vier criteria milieu, ethiek, arbeid & mensenrechten en duurzaam inkopen.

Blickle Räder+Rollen GmbH u.Co.KG kreeg ondanks strengere beoordelingscriteria in 2023 opnieuw de zilveren medaille. Dit was alleen mogelijk door verdere verbeteringen op de beoordeelde gebieden ten opzichte van 2021.

De wielenfabrikant uit Rosenfeld behoort tot de top 14 procent van de bedrijven die in 2023 worden geëvalueerd. In zijn branche Blickle zelfs vertegenwoordigd in de top 6 procent.

Voor het management is dit opnieuw een bevestiging dat de investeringen in grondstofbesparende productie en het nemen van sociale verantwoordelijkheid effect hebben en dat het bedrijf op de goede weg is. sociale verantwoordelijkheid effect hebben en dat het bedrijf op de goede weg is.