Blickle vertrouwt op polyurethaan

Uitgebreide capaciteiten voor de productie van hoogwaardige loopvlakken

De trend naar het gebruik van polyurethaan loopvlakken op wielen en zwenkwielen blijft groeien. Deze polymeerelastomeren bieden een hele reeks voordelen. Ze zijn onder andere vloerbesparend, geluidsarm en oliebestendig. Blickle heeft tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van wielen met een gegoten polyurethaan loopvlak en heeft talloze varianten in zijn portfolio die zich in vele industrieën en toepassingen hebben bewezen. Om aan de toenemende vraag naar elastomeer te voldoen, zal Blickle zijn productiecapaciteit verder uitbreiden en vervolgens een van de grootste polyurethaanwielfabrieken ter wereld exploiteren.

Premium-Polyurethan Blickle Besthane®

De bruikbaarheid en functionaliteit van transportwagens en laadapparatuur hangt grotendeels af van de kwaliteit van de gebruikte wielen en zwenkwielen. Het loopvlak beïnvloedt ook het rijcomfort en de handling. Blickle ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar intern polyurethaanprofielen in de materialen

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Besthane® iis tegenwoordig het premium polyurethaan in het portfolio en is een van de harde polyurethaanelastomeren. Het loopvlak van 92 Shore A maakt indruk met de lage aanloop- en rolweerstand u en is ook bestand tegen hydrolyse. Wielen met Besthane®-loopvlakken scoren met extreem weinig opwarming onder dynamische belastingen en zijn daarom bijzonder geschikt voor hogere snelheden. Het eerste polyurethaan in het Blickle-assortiment wasExtrathane® met een hardheid van 92 Shore A, wat tegenwoordig de standaard polyurethaan van het bedrijf is. Het wordt vooral gekenmerkt door de hoge snij- en scheurbestendigheid. Daarna volgden de lagen Besthane® en Softhane®. De laatste is een zacht polymeerelastomeer en maakt vooral indruk met zijn hoge trillingsdemping en vloerbesparing. Vervolgens bracht Blickle Besthane® Soft op de markt – het zachte en ook hydrolyse-stabiele alternatief voor Besthane®. Wielen met dit oppervlak hebben een goede tractie, stille loop en zeer weinig opwarming onder dynamische belastingen. Hierdoor zijn ze ideaal voor hoge snelheden en worden ze gebruikt in de elektrische aandrijfsystemen van Blickle.
U kunt hier meer over lezen in onze brochure!

Nieuw in het assortiment Vulkollan®*

Naast de polyurethaanwielen met een speciaal ontwikkeld loopvlak, produceert Blickle ook wielen met een loopvlak van Vulkollan® – een reactie op toegenomen vraag op de markt en een beslissing die het portfolio optimaal aanvult. Deze wielen met een hardheid van 92 Shore A bieden een hoge dynamische belastbaarheid en goede tractie in aandrijftoepassingen. Ze hebben ook zeer goede mechanische eigenschappen en worden daarom voornamelijk gebruikt als aandrijfwielen in transporttechnologie.

Specialist in speciale oplossingen

Volgens Blickle blijft de vraag naar polyurethaan wielen stijgen. Het brede assortiment omvat

Het programma bevat verder ook speciale polyurethanen voor hoge dynamische belastingen, antistatische uitvoeringen en varianten met een geoptimaliseerde rolweerstand. speciale uitvoeringen met zeer hoge eisen aan het draagvermogen spelen een steeds belangrijkere rol. Zo beschrijft David Blickle, lid van de raad van bestuur, de identiteit van het bedrijf: “We zien onszelf niet alleen als standaardleverancier van wielen en zwenkwielen, maar eerder als een specialist voor speciale oplossingen. Ondanks het brede assortiment van 30.000 standaardproducten, ontvangen we elke dag een groot aantal vragen van klanten naar op maat gemaakte producten, die we graag realiseren in nauwe samenwerking met de klanten.”

Maatwerk is de specialiteit van Blickle. “Individuele klantoplossingen zijn onze kracht. Dankzij de diepgaande knowhow van onze ingenieurs kunnen we polyurethaanproducten ontwikkelen en optimaliseren voor specifieke toepassingen. Onze teams, bestaand uit ervaren ontwerpers, chemici en testingenieurs, weten precies hoe perfecte producten kunnen worden gecreëerd op basis van de eisen van de klant. De producteigenschappen worden beïnvloed door de aanpassing van procesparameters of de formule, en de ideale wielbekleding wordt voor elke toepassing gecreëerd”, zegt David Blickle.
Naar de speciale oplossingen

Hoogwaardige productietechnologie

Het uitgebreide portfolio en het toenemende aantal speciale oplossingen vragen om een hoge productiecapaciteit. Om ervoor te zorgen dat er geen knelpunten in de productie zijn, gaat Blickle in het offensief: “Om flexibel te kunnen blijven reageren op vragen van klanten en hoge kwaliteit te kunnen bieden met korte levertijden, moeten we onze productietechnologie up-to-date houden en onze capaciteiten uitbreiden”, zegt David Blickle – en legt de kaarten op tafel: Met de geplande bouw van de nieuwe productiefaciliteit voor polyurethaan creëert Blickle verder potentieel voor de toekomst. De datum voor de baanbrekende eerste steen is vastgesteld op begin 2020. Na deze uitbreiding zal Blickle een van 's werelds grootste productiefaciliteiten voor polyurethaan wielen exploiteren en ook de waarde- en logistieke stromen binnen het bedrijf optimaliseren.