Terugblik op het jaar

Het Blickle jaar 2023 in een oogopslag

Het jaar 2023 is in veel opzichten een bewogen boekjaar voor de Blickle Groep. De ingebruikname van de nieuwe 24.000 m2 grote polyurethaan productie als ook het nieuwe Blickle kantoorgebouw met het Blickle Experience Centre, waren belangrijke mijlpalen in de 70-jarige geschiedenis van de onderneming. Met de succesvolle afronding van deze baanbrekende projecten is Blickle uitstekend uitgerust voor de toekomstige uitdagingen.

Ondanks haar wereldwijd leidende positie alsmede haar wereldwijde aanwezigheid in de wielenindustrie werd de Blickle Groep in 2023 geconfronteerd met de uitdagingen van een veeleisende economische omgeving. De economische groei was in veel Europese landen zwak, wat ook een negatief effect had op de vraag naar transport- en industriewielen. De conflicten in Oekraïne en het Midden-Oosten, de hoge inflatie, het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en een zwakke wereldeconomie hadden derhalve ook invloed op de groei van de Blickle Groep.

Desondanks kunnen wij tevreden zijn met de algehele ontwikkeling, omdat de Blickle Groep ondanks deze ongunstige omstandigheden haar positie als wereldmarktleider in de wielenindustrie kon verdedigen en verder uitbreiden. Blickle gaat de meest uiteenlopende uitdagingen aan en ontwikkelt zich voortdurend, dankzij verschillende optimaliserings- en digitaliseringsprojecten en niet te vergeten een groot aantal innovatieve productontwikkelingen, om ook in een moeilijke marktomgeving voorop te blijven lopen.