Zwaarlast zwenkwielen van Blickle

Blinken uit qua draagvermogen en rijsnelheid 

Zwenkwielen worden in het zwaarlastbereik in verschillende varianten toegepast. Het draagvermogen van zwaarlast zwenkwielen gaat tot 30.000 kg, de wieldiameter tot 500 mm bij een maximale bouwhoogte van 675 mm. Op verzoek van de klant vervaardigt Blickle ook individueel passende speciale oplossingen, die wereldwijd hun toepassing vinden. Een kleine selectie uit de reeds gerealiseerde speciale oplossingen vindt u in de rubriek Success Stories.

Behalve bij toepassingen met zware lasten, worden zwaarlast zwenkwielen ook toegepast bij hogere rijsnelheden, tot wel 25 km/u. In vergelijking tot apparaten zwenkwielen of de transporttechniek zijn de zwaarlast zwenkwielen bijzonder stevig gebouwd, om de deels zeer hoge lasten te kunnen verplaatsen. Ten dele worden in dit bereik ook zwenkwielen met twee wielen, de zogenaamde dubbelwielen toegepast. Typische toepassingsgebieden zijn stapelaars, montage- en transportsystemen of installaties voor binnen en buiten, met de meest uiteenlopende specificaties.

Alle zwaarlastwielen van Blickle worden volgens de testomstandigheden van de betreffende DIN-voorschriften getest – bij 4 km/u volgens DIN EN 12532, bij hogere snelheden volgens DIN EN 12533.

Zwaarlast zwenkwielen: voor elke toepassing het juiste zwaarlast zwenkwiel

Stuurbare zwaarlastwielen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, afhankelijk van het loopvlak:

Zwaarlast zwenkwielen: Polyurethaan

De polyurethaan wielen scoren bijvoorbeeld met een hoge snij- en scheurbestendigheid, met een lage rolweerstand, een hoge dynamische belastbaarheid en een zeer goede vloerbesparing.

Zwaarlast zwenkwielen: Elastische of super zwaarlast massief rubber banden

Als alternatief zijn zwaarlast zwenkwielen met elastische of super zwaarlast massief rubber banden en een stalen velg verkrijgbaar. Vergeleken met luchtbanden garandeert deze serie zwenkwielen bedrijfszekerheid, onderhoudsvrijheid bij normaal gebruik en een goede stabiliteit met nauwkeurig stuurgedrag.

Zwaarlast zwenkwielen: gietpolyamide of polyamide

Zwenkbare zwaarlastwielen met wielen van gietpolyamide of polyamide zijn daarentegen uiterst slagvast en vertonen een bijzonder hoge draagkracht. Ze zijn vooral geschikt voor gladde vloeren en overtuigen door hun lichte loop en de zeer lage rol- en zwenkweerstand. Met de LSSD-GSPO 500K kunnen bijvoorbeeld 30.000 kg draagvermogen worden bereikt.

Zwaarlast zwenkwielen: massief staal

Als het draagvermogen dan helemaal naar boven moet, dan belandt men in de keuze bij de passende zwaarlastwielen met wielen van massief staal. Hier is een belasting per wiel van 15.000 kg geen probleem. Zoekt men daarentegen zwenkwielen voor gebruik bij hoge temperaturen, dan biedt Blickle in het zwaarlastbereik varianten met wielen van gietijzer. Deze kunnen bij omgevingstemperaturen tot 270 °C worden gebruikt.

Zwaarlast zwenkwielen: zwaarlast zwenkwielen met veerbevestiging

Onze geveerde zwaarlast zwenkwielen zijn de ideale oplossing voor het transporteren van zware ladingen in verschillende industriële omgevingen. Dankzij hun robuuste constructie en veerkrachtige eigenschappen sturen ze nauwkeurig en moeiteloos, zelfs onder extreme omstandigheden. Onze zwaarlast zwenkwielen zijn speciaal ontworpen voor hoge belastingen en bieden een betrouwbare wendbaarheid op verschillende oppervlakken.

Zwaarlast zwenkwielen: Compact wielen

Om de lijst af te ronden zijn er dan nog de ‘kleine, grote’, oftewel de ‘mini zwaarlastwielen’. Qua draagvermogen blijven deze ver van de hierboven beschreven wielseries, maar voor hun grootte van 35 tot 65 mm wieldiameter en een bouwhoogte van 52 tot 90 mm is de belastbaarheid tot 350 kg toch zeer aanzienlijk. Compacte wielen verenigen een kleine bouwhoogte met een hoog draagvermogen. Met dubbelwielen wordt het draagvermogen meer dan verdubbeld. Een overzicht van compacte wielen vindt u in onze online catalogus.

Ziet u door de verscheidenheid aan zwaarlast zwenkwielen door de bomen het bos niet meer? Dan kan de Blickle-productfinder u wellicht helpen bij het zoeken. Daar kunt u filteren op basis van productspecifieke eigenschappen en op die manier de ruime keuze reduceren tot enkele relevante producten. Overigens is uw persoonlijke gesprekspartner met plezier bereid u bij de keuze van het product telefonisch te helpen.