Transportwielen van Blickle voor elke toepassing

Transportwielen in een oogopslag

Blickle transportwielen worden wereldwijd gebruikt in een grote verscheidenheid aan industrieën, zowel voor binnen als buiten. De wielen maken het transport van voorwerpen en goederen aanzienlijk gemakkelijker en dragen zo bij aan meer ergonomie op de werkplek. Typische toepassingen zijn diverse wagens binnen de industriële en commerciële sector en allerlei soorten machines en apparatuur. Meestal worden de volgende wielen gebruikt in deze toepassingen:

Bent u het overzicht door het grote aantal transportwieltjes een beetje kwijt? Dan kan de Blickle-productfinder u wellicht helpen bij het zoeken. Daar kunt u filteren op basis van productspecifieke eigenschappen en op die manier de ruime keuze reduceren tot enkele relevante producten.

Zwaarlast transportwielen: zware ladingen veilig vervoeren

Zwaarlast transportwielen zijn speciaal ontworpen voor het transporteren van zware tot zeer zware goederen en goederen. Hun robuuste ontwerp betekent dat er geen compromissen kunnen worden gesloten op het gebied van wendbaarheid, zelfs met zware ladingen. Zwaarlast transportwielen zijn onmisbaar in verschillende industrieën en toepassingen.

Toepassingsgebieden van zwaarlast transportwielen

Industrie en productie:
Transportwielen voor zware lasten worden gebruikt in montage-eenheden, transportvoertuigen en productiefaciliteiten. Ze verplaatsen zware machines, steigers of materialen betrouwbaar en efficiënt.

Ruimtevaarttechniek:
Hier worden transportwielen gebruikt om vliegtuigonderdelen, raketten of satellieten te transporteren.

Bouw en mijnbouw:
Grote steigers, kranen en transportbanden vertrouwen op transportwielen om zware ladingen te verplaatsen.

Automatisch geleide voertuigen:
In de logistiek en automatisering zijn transportwielen essentieel voor zware ladingen om goederen en materialen efficiënt te vervoeren.

Eigenschappen van zwaarlast transportwielen: robuust, veelzijdig en veerkrachtig

Robuuste constructie:
Zwaarlast transportwielen worden gekenmerkt door hun stevige constructie. Ze zijn ontworpen om zware gewichten te dragen met behoud van hun vorm en functie.

Hoog draagvermogen:
Zwaarlast transportwielen kunnen lasten tot 50.000 kilogram verplaatsen. Het draagvermogen en de diameter van de wielen variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp.

Veelzijdig gebruik:
Zwaarlast transportwielen worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder intralogistiek, machine- en installatietechniek, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, tunnelbouw en mijnbouw, transportsystemen zonder bestuurder, grote steigers, kranen en industriële installaties.

Verschillende materialen:
Zwaarlast transportwielen worden van verschillende materialen gemaakt:

  • Polyurethaan: Deze wielen bieden een hoge vloerbescherming, een lage rolweerstand en een hoog rijcomfort.
  • Elastisch massief rubber: Deze wielen zijn lekbestendig in vergelijking met luchtbanden en bieden een goede stabiliteit.
  • Polyamide/gietpolyamide: Deze wielen zijn breukvast en lopen soepel op gladde vloeren.
  • Massief staal/gietijzer: Deze wielen zijn extreem slijtvast en geschikt voor temperaturen tot 120°C.

Geveerde zwaarlastwielen:
Geveerde zwaarlast transportwielen verminderen schok- en stootbelastingen tijdens transport, verlengen de levensduur van de wielen en beschermen de getransporteerde goederen.

Compacte wielen:
Compacte wielen bieden een oplossing voor beperkte installatieruimte en hoge belastingen.

Bent u op zoek naar zwaarlast transportwielen met een hoog draagvermogen? Dan zijn Blickle zwaarlast transportwielen precies datgene wat u nodig heeft voor uw toepassing! Van zwaarlastwielen van polyamide, staal, met elastische massief rubber banden of met polyurethaan loopvlak - de zwaarlastwielen van Blickle zijn verkrijgbaar tot een diameter van 1000 millimeter en kunnen lasten aan tot 50.000 kilogram.