Zwenkwielen van Blickle voor elke toepassing

Voor elke toepassing het juiste zwenkwiel

Zwenkwielen maken het manoeuvreren van machines, wagens of apparaten mogelijk. Om precies te zijn, het zijn wielen die om de verticale as kunnen worden gedraaid. Ze vormen de tegenhanger van het niet-zwenkbare bokwiel, dat alleen in lineaire richting kan bewegen. Het zwenkwiel bestaat uit een zwenkbehuizing en een ingebouwd wiel. De behuizing is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten en materialen, van kunststof tot plaatstaal tot RVS. Blickle biedt zijn klanten voor elke toepassing het optimale zwenkwiel met meer dan zwenkbehuizing-series en het wiel uit meer dan 80 standaard-wielseries.

Bent u op zoek naar een specifiek product? Gebruik hiervoor onze productzoeker! Verfijn uw selectie met de verschillende filters en vind uw geschikte zwenkwiel.

Productdiversiteit door varianten

De op de wagen gemonteerde wielen maken het mogelijk om gemakkelijk te manoeuvreren - zelfs ter plaatse. Deze hoge mate van wendbaarheid is echter niet altijd de beste keuze voor toepassingen bij rechtuit rijden over grote afstanden, omdat de richtingsstabiliteit afneemt en het voor de gebruiker moeilijker is om de wagen recht te bewegen. Daarom zijn de meeste wagens bovendien uitgerust met bokwielen. Als u echter gebruik wilt maken van de eigenschappen van een zwenkwiel en een bokwiel in één wiel, dan bestaat de mogelijkheid om een richtingsvergrendeling aan de zwenkbehuizing te bevestigen. Als de gebruiker dit bedient, wordt de zwenkas van de draaikrans geblokkeerd en wordt het daadwerkelijke zwenkwiel een bokwiel. Als de richtingsvergrendeling wordt ontgrendeld, kan het zwenkwiel weer draaien. Er zijn ook andere varianten, zoals de "stop-top", "ideal-stop" of "stop-fix" remmen, die naast de draaikrans ook het wiel fixeren. Deze vastzetting is ook mogelijk door de wielrem “centrale stop”. Dit heeft als bijkomend voordeel dat meerdere zwenkwielen tegelijkertijd kunnen worden vastgezet. De wagen kan niet meer worden verplaatst en staat veilig geparkeerd.

Blickle zwenkwielen hebben ook verschillende bevestigingssystemen voor verschillende doeleinden, zoals plaatbevestiging, boutgat, insteekstift, draadstift of insteekpen.

Zwenkwielen ‘Made in Germany’

Blickle zwenkwielen staan voor compromisloze kwaliteit. Van gereedschaps- en machinebouw tot staalbewerking, spuitgietafdeling en montage. We produceren de zwenkbehuizingen zelf – vanaf het begin. Hetzelfde geldt voor de wielen die in de zwenkwielbehuizing zijn gemonteerd. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door de meest moderne en geautomatiseerde testfaciliteiten, evenals de controles van het eerste en laatste stuk van een serie en eigen controles van operators.

Hebt u nog vragen? Uw persoonlijke contactpersoon helpt u graag bij de productselectiel!