Focus Special Mention - prijs

MOVE valt in de prijzen van het Design Center Baden-Württemberg

Het dubbele kunststof zwenkwiel MOVE van Blickle werd op 26 september 2014 opnieuw bekroond in Ludwigsburg. Met de internationale design-prijs van Baden Württemberg, die ook bekend staat als de Focus Open, krijgt Blickle opnieuw een design-prijs, nadat eerder ook al de Red Dot Award aan het bedrijf was toegekend.

De MOVE kreeg de "Focus Special Mention" in de categorie "Uitrusting voor medisch meubilair". Uit de in totaal 230 inzendingen werd aan 31 producten de "Focus Special Mention" toegekend. Bovendien kregen 13 producten de "Focus Gold" en 35 producten de "Focus Silver". Het speciale aan de Focus Open is dat het om een overheidsprijs gaat die door het Ministerie van Financiën en Economie wordt toegekend. Vanaf nu zijn alle onderscheiden producten ook te zien in het Museum Information Kunst (MIK) in Ludwigsburg. De winnaars van de Focus Open van dit jaar worden nog tot 9 november 2014 tentoongesteld.

Het dubbel kunststof wiel werd in samenwerking met een gerenommeerd ontwerpbureau uit Pforzheim ontworpen. Dankzij het gladde oppervlak kan de MOVE eenvoudig worden gereinigd, en voldoet het aan alle hygiënische eisen van de medische sector. Het wiel wordt gekenmerkt door een kleine vrije draaicirkel en compacte afmetingen. De MOVE is verkrijgbaar in twee groottes met wieldiameters van 125 mm en 150 mm, in verschillende kleurvarianten en met een groot assortiment aan bevestigingsmogelijkheden.