Voor hygiënische toepassingen – nieuwe wielserie POBS

Ook in een vochtige omgeving een schone oplossing

Zowel in bakkerijen, slagerijen, bij het transport van voedingswaren of in de grootkeukens – hygiëne komt op de eerste plaats in de levensmiddelensector.

grosskueche Hier worden al ruime tijd doorgaans harde kunststofvelgen gebruikt, om te voldoen aan de hoge hygiënevereisten. De rollen mogen geen rijsporen achterlaten op de vloer en ze mogen ook niet in de meest vochtige omgeving aangetast worden door water. Het nadeel van kunststofwielen ligt bij een duidelijk hoorbaar rijgeluid en de ontbrekende absorptie van het te transporteren materiaal.

Hierin schuilt de sterkte van polyurethaan loopvlakken: Geruisloos loopvlak, spaart de vloer, een uitstekende rolweerstand en een zeer hoog rijcomfort. Door de ontbrekende hydrolysestabiliteit konden deze wielseries tot voor kort niet in de levensmiddelensector ingezet worden. Bij voortdurend contact met water zouden deze wielen mettertijd aangetast worden en de vrijgekomen vuildeeltjes zouden de productieomgeving verontreinigen.

POBS-Lenkrolle Dankzij de nieuwe wielserie POBS verenigt Blickle nu de positieve eigenschappen van een hoogwaardig polyurethaan loopvlak met de hoge hygiënische vereisten. Het loopvlak van de serie POBS bestaat uit het eigen ontwikkeld, reactiegegoten premium-polyurethaan Blickle Besthane Soft en is voor honderd procent hydrolysestabiel en corrosiebestendig. Het materiaal is ook uitermate bestand gebleken tegen talrijke agressieve chemicaliën. De wielen overtuigen ook door een hoge dynamische belastbaarheid en zijn geschikt voor laadvermogens tot 500 kilogram. Het dikke en gegoten loopvlak zorgt voor een comfortabele en geruisloze loop en laat geen sporen of verkleuringen achter. De wielserie kan zonder problemen bij temperaturen van -25 tot +70 graden Celsius worden ingezet.

De behuizing van de geproduceerde zwenk- en bokwielen uit deze serie bestaat uit een hoogwaardig roestvrij chroom-nikkelstaal en is bijgevolg ook optimaal geschikt voor vochtige omgevingen.

Nadat deze innovatie zich reeds in veel klantenprojecten had bewezen, werd de wielserie nu ook opgenomen in het Blickle standaardprogramma.