News-Uitbreiding centraal magazijn

De hoogste bouwwerf in het district Zollernalb is ingepland

Zoals we al eerder meldden, bouwt de firma Blickle Räder+Rollen een nieuw, tweede centraal magazijn, en bevestigt daarmee dat Rosenfeld zijn thuishaven is. Het centraal magazijn is met zijn hoogte van 40 meter maar liefst 13 meter hoger dan het palletmagazijn dat vijf jaar geleden werd gebouwd.

Momenteel liggen de bouwwerken in de industriële zone Dornbrunnen in Rosenfeld helemaal op schema. Begin mei werd begonnen met de uitgravingen voor de bodemplaat en met het sprinklerbekken. In juli werd 1500 kubieke meter beton aangevoerd voor de 80 cm dikke bodemplaat. Dit komt overeen met het betonvolume van meer dan 20 eengezinswoningen. Momenteel wordt de stalen constructie geïnstalleerd, zodat later de dak- en wandelementen kunnen worden gemonteerd. Deze constructie bestaat uit ongeveer 1300 ton staal. Vanaf oktober is de montage van het volledige transportsysteem en de installatie van de laadstraten gepland.

De bouwwerken moeten voor het einde van het jaar beëindigd zijn, zodat de installatie al in het begin van 2016 in bedrijf kan worden gesteld. Met deze uitbreiding van het volautomatisch centraal magazijn zorgt het bedrijf ervoor dat het klaar is voor de toekomst: de opslagcapaciteit in de hoofdvestiging in Rosenfeld wordt met meer dan 28.000 palletplaatsen verhoogd tot een totaal van 43.000 plaatsen.